ZONGULDAK DOGUMLU ÜNLÜLER(FAMOUS POP SİNGER)

MURAT BOZ

1980 senesinde Zonguldak’ta doğan Murat Boz, 1996 senesinde İstanbul’a geçerek Güzel Sanatlar Lisesi eğitimini burada tamamladı. Bu dönem içerisinde Atatürk Kültür Merkezi ve Cemal Reşit Rey’de vokalist olarak performanslarda bulunan Boz, 1998 senesinde Milliyet Gazetesi’nin düzenlediği “Liseler Arası Müzik ve Halk Oyunları Yarışması”nda birinci oldu.

1999 senesinde Bilgi Üniversitesi’nde ‘Caz Vokal Bölümü’nü kazanan Murat Boz, 2003 senesinden beri İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı; Temel Bilimler Bölümü’nde eğitimine devam ediyor. Şu ana kadar Shakira, Tarkan, Nilüfer, Nazan Öncel, Nil Karaibrahimgil ve Hande Yener gibi sanatçıların sahne performanslarında ve albümlerinde yer alan Boz, aynı zamanda birçok reklam müziğinde de bulundu (Mc Donalds, İstikbal, Cola Turka).

2006 yılında “Aşkı Bulamam Ben” adlı single’ını yayınlayan Murat Boz, 2007 senesinde de “Maximum” adlı ilk albümünü piyasaya sürdü. “Aşkı Bulamam Ben” single’ı ile müzik çevresinden beğeni toplamayı başaran Boz, albümün prodüktörlüğünde Ozan Çolakoğlu yönetimindeki Sarı Ev ile birlikte çalıştı. Stardium Müzik Yapım etiketiyle yayınlanan albümden ilk video klip çalışması albümle aynı ismi taşıyan parçaya seçilirken, sanatçı video klibin yönetmenliğini de üstlendi

....
BARIŞ AKARSU

Baris Akarsu 29 Haziran 1979 da bir yaz çocugu olarak Zonguldakta dünyaya geldi. . Baris in müzik yolculugu ise çok küçük yaslara kadar dayanir. ilkokuldayken elinde blok flüt sokakta öyle dolastigini söyler. Ama esas müzikle tanismasi Amasraya gelen müzisyen abilerinden etkilenerek çalmayi ögrendigi klavye gitar ve mizikasi ile baslar. Barislarin evinde ise Ruhi Su Cem Karaca sürekli dinlenensanatçilardir ki Cem Karaca nin Baris üzerindeki etkisi yadsinamaz bir gerçektir.

Baris, o dönemlerde dinlemeye basladigi 70 lerin 80 lerin rock, hard rock ve heavy metal grup ve sanatçilarini hala dinlemeye devam eder ve onlarin yerinin bir baska oldugunu herzaman dile getirir.Baris Antalyada Animatörlük ve müzisyenlikten sonra Karadeniz Ereglisine gelerek burada 4 yil boyunca çesitli Barlarda, Yerel televizyon ve radyolarda programlar yapar. Ve Karadeniz Ereglisindeyken de pek çok insanin dikkatini çektigi o dönemlerde de istanbula gelmek ve müzik yasantisini burada devam ettirmek ve müzik adina egitim alarak kendini gelistirme istegi gün geçtikçe artarken ve bir sekilde istanbula gelmeyi düsünürken televizyonda gördügü Akademi Türkiye yarismasinin tanitim reklamlari dikkatini çeker, son dönemde tümtelevizyon kanallarinda sikça yayinlanmakta olan yarismalara genel olarak karsi olan Baris önceleri bu yarismayla da ilgilenmez daha sonra Akademide verilecek olan egitim firsatlari dikkatini çeker ve 1. olmak ya da gündemde kalmak için degil bu egitimi alabilmek için Akademiye basvurur ama Türk Halki 7 den 77 ye degil 3 ten 99 a daha ekranlarda göründügü ilk gün Baris’i çok sever. Baris’in bu kadar sevilmesinin nedeni sesi ve karizmasi kadar insancilligi, duygusalligi, yapici tavirlari arkadasligi ve paylasimci olmasi ve içten tavirlaridir.

Hayat felsefesi olarak tam bir rocker olan ve bu sekilde yasayan Baris müzik tarzinida buna göre sekillendirmistir. Yarismaya girmesinden itibaren herkes Baris’a Baris Manço ve Cem Karaca’nin velihati dese ve öyle görse de Baris konuyla ilgili her seferinde her iki ustayida çok sevdigini ve onlarin yerlerinin asla doldurulamayacagini ama bu söylenenlerden onur duysa da yine de kendi çizgisini ve tarzini olusturmak istedigini ve büyük üstadlarin da yasasalar kendisine ayni ögüdü vereceklerini hep dile getirmistir.Baris 14 Ocak 2005 te Seyhan Müzik ten Sedar Öztop un prodüktörlügü ile yaptigi ilk albümü Islak Islak’i piyasaya çikarmistir.

Bu albümden ayni yil içerisinde Islak Islak, Kimdir O ve Amasra parçalarina klip çekmis ve bunlar televizyonlarda müzik kanallarinda yayinlanmistir. içinde bulundugumuz su siralarda yani Ocak 2006 da daMavi parçasinin klibi Tv kanallarinda gösterilmeye baslanacaktir. Herkesin kliplenmesini en çok istedigi parçalardan “Gel Gör Beni Ask Neyledi” parçasina 2. albümünü çikardiktan sonra bile olsa mutlaka klip çekmek istedigini söyleyen Baris ‘in yarismanin ilk günlerinden beri olusmus olan bir fanclupi vardir. Bu fanclup’in adi B.A.G olup açilimi Akademi günlerinden kalmadir Baris i Anlayanlar Grubu dur.
ZONGULDAK DOGUMLU ÜNLÜLER(FAMOUS POP SİNGER) ZONGULDAK DOGUMLU ÜNLÜLER(FAMOUS POP SİNGER) Reviewed by techno on 05:16 Rating: 5

Hiç yorum yok