Filyos Limanı 15 temmuz 2019 da hizmete girecek

Başbakan Yıldırım, Karadeniz'in GAP'ı olarak nitelendirilen Filyos Projesi'nin temel atma törenine katıldı.

Yıldırım, bu projenin büyüklük açısından Türkiye'de 3. olduğunu söyledi.Başbakan Binali Yıldırım, 2. Abdülhamid'in hayali olarak bilinen Filyos Projesi'nin temel atma töreni için Zonguldak'ta konuştu. 

Yıldırım, bu projenin sadece Zonguldak'ı ilgilendirmediğine ve bölge için çok değerli olduğuna vurgu yaparak, ''Karadeniz'in merkezi olan Zonguldak'a Türkiye'nin üçüncü büyük limanını başlattık.'' dedi. 

'25 MİLYON TONLUK KAPASİTE' 
Filyos Projesi'nin birçok projeyi de tetiklediğini ifade eden Yıldırım, ''Liman projesiyle beraber başka yatırımlar da aynı zamanda gelecek. 

607 hektarlık alanı limanın etrafında sanayi bölgesi ilan ettik. Burada fabrikalar yapılacak. Bu endüstri bölgesinde tabiki fabrikalar kurulacak. 

Üretim alanında 10 büyük fabrika kuracağız, 12 bin insana iş sağlayacağız. Yılda 25 milyon ton yükleme boşaltma kapasitesine sahip olacak bu liman. 

Limana karayolu bağlantıları yapılacak.'' şeklinde konuştu. Törende, limanla birlikte 72 hizmet tesisin açılışı yapaılırken, Başbakan Yıldırım ''Filyos Limanı açıldığında Çaycuma Havalimanı'na daha çok sefer yapılacak.'' dedi.Haber7
Filyos Limanı 15 temmuz 2019 da hizmete girecek Filyos Limanı 15 temmuz 2019 da hizmete girecek Reviewed by techno on 09:40 Rating: 5

Hiç yorum yok