ZONGULDAK GEZİNTİSİ

Karadeniz’in kıyısında yer alan Zonguldak, kömür madenleriyle meşhur. Taşkömürü ocaklarına neredeyse şehrin her tarafında rastlamak mümkün. 

Kömürün yanında Zonguldak, doğal güzellikleriyle de keşfedilmeyi bekliyor. Mağaraları, rafting yapılacak alanları ve ilçelerindeki oksijen dolu ormanları ziyaretçi bekleyen belli başlı yerler. Şehrin anayol güzergâhında olmaması, ziyaret ve tanıma açısından dezavantaj oluşturuyor. 

Ancak bu Türkiye’nin ilk vilayeti olan Zonguldak şehir olarak marka değerini artırmak zorunda. Gezilebilecek ve değerlendirilebilecek birçok tarihi ve doğal özelliklere sahip olmasına rağmen Zonguldak bir türlü kabuğunu kıramıyor ve iç turizmde ‘ben de varım’ diyemiyor. 

Şehrin doğu bölgesi yol tutkunlarını tatmin edecek nefis manzaralara sahip. Rahatlıkla dinlenebilecekleri, çay ve piknik keyfi yapabilecekleri mekânları var. Özellikle uzun Filyos sahili görülmeye değer. Sazköy, Türkali, Göbü, Hisararkası, Uzunkum, Kapuz, Karakum, Değirmenağzı, Ilıksu, Kireçlik, Armutçuk, Karadeniz Ereğli, Mevreke, Alaplı ve Kocaman mevkileri yaz boyunca yöre halkının akın ettiği kumsallardır. 

Zonguldak mağaralarını da ülkemizin pek çok yöresi gibi turizm pazarına henüz sunabilmiş değildir. Cehennemağzı Mağaraları, Cumayanı Mağarası ve Kızılelma Mağarası en meşhurları. Ayrıca Safranbolu’ya 50 km mesafedeki Devrek de sadece bastonları ile değil, sakin ve şirin ilçe görünümü ile turistlerin uğrak yeri olabilir.zaman
ZONGULDAK GEZİNTİSİ ZONGULDAK GEZİNTİSİ Reviewed by techno on 04:57 Rating: 5

Hiç yorum yok